DIVERSE VAARROUTES

'Een aantal van de vele mooie routes om een dag(je) te varen.' 


Langs de Hollandse Plassen en vaarten staan knooppuntborden. Via deze knooppunten kun je je weg vinden op het water. Je vaart dus van knooppunt naar knooppunt.

Bovenste nummer is waar je bent. Daaronder de nummers welke richting het volgende knooppunt is.

'Trossen los en gaan!'

KnooppuntbordROUTE LEIDEN  

EEN VEELZIJDIGE ROUTE

Die begint langs het pittoreske buurtschap Bilderdam. Je vaart over de Drecht via de Ringvaart naar de Kagerplassen. Een watersport- en natuurgebied. Een netwerk van kleine rietsloten, vaarten, eilanden en polders. Vervolgens  vaar je langs Warmond en recreatiegebied Koudenhoorn naar Leiden. Varend door de grachten kom je op de Oude Rijn om weer terug te varen via de Wijde Aa, over de Braasemermeer richting de Leidsevaart en Aarkanaal naar het beginpunt.


ROUTE NIEUWKOOPSE PLASSEN

HOU JE VAN NATUUR DAN IS DIT DE ROUTE

Via de sluis kom je op rivier de Amstel. Voor Uithoorn vaar je de Kromme Mijdrecht op. Eén van de mooiste rivieren van het Groene Hart. Na de sluis van Slikkendam vaar je de Nieuwkoopse Plassen op. Een prachtige natuurgebied met veel flora en fauna. Even verderop vaar je langs recreatiegebied Strand Zomer om vervolgens door te varen naar de Ziendesluis. Route gaat verder langs Zwammerdam, Oude Rijn richting Alphen a/d Rijn. Om weer terug te varen via het Aarkanaal naar het beginpunt.


ROUTE WESTEINDER PLASSEN

ROUTE NAAR WATERSPORT & NATUURGEBIED

Je vaart door het schilderachtige buurtschap Bilderdam over de Drecht naar Oude Wetering de Ringvaart op. Vervolgens vaar je naar een prachtig watersportgebied de Westeinderplassen. Ook heb je hier een natuurgebied de Bovenlanden met kleine, door sloten verbonden eilanden en akkers. Mooi om tussendoor te varen. Terug vaar je over de Braasemermeer naar de Leidsevaart. Aan het einde vaar je het Aarkanaal op naar het beginpunt.


ROUTE BRAASSEMERMEER

EEN BLOKJE OM ROUTE

Begint langs het pittoreske buurtschap Bilderdam. Je vaart over de Drecht naar Oude Wetering vanwaar je de Braasemermeer op gaat. Een watersportgebied waar je even het anker kan uitgooien. Even verder bevindt zich het natuurgebied De Hemmen. Een uniek stukje natuur met vele vogelsoorten. Hier ligt ook een passantenhaven waar je even kan aanmeren. Vervolgens vaar je de Braasemermeer over en de Leidsevaart op. Je  vaart langs Rijnsaterwoude en aan het einde vaar je het Aarkanaal op om weer bij het beginpunt uit te komen.


ROUTE ALPHEN AAN DEN RIJN

EEN ROUTE MET ROMEINS TINTJE 

Ook deze route begint langs het pittoreske dorp Bilderdam. Je vaart over de Drecht naar Oude Wetering vanwaar je de Braasemermeer op gaat. Even verder bevindt zich het natuurgebied De Hemmen. Een uniek stukje natuur met vele vogelsoorten. Hier ligt ook een passantenhaven waar je even kan aanmeren. Via Woudwetering vaar je langs Woubrugge de Heimanswetering op naar de Oude Rijn die door Alphen aan den Rijn loopt. Een groot dorp met Romeinse geschiedenis. Je vaart verder over het Aarkanaal en vandaar vaar je terug naar het beginpunt.


'Welke vaarroute kies jij?'

De vaarroutes gaan door mooi landschappen,

pittoreske dorpen, levendige plassen,

steden, recreatiegebieden

en prachtige natuur.

 

Ook kun je zelf een route voorbereiden via onderstaande link van sloepennetwerk


Varen is genieten. 

Wij hebben diverse restaurants en recreatiegebieden  voor je uitgezocht waar je onderweg even kan stoppen.

De knooppunten hebben wij erbij gezet. Zo kan je zien welke restaurants en recreatiegebieden je tegenkomt op jouw route.


'Je bent je er echt even helemaal uit tijdens een vaartocht, zo’n dag in een sloep voelt als vakantie.'